Dagens fråga! Invandrare och Adopterad

Hade en liten diskussion med mamma och syster.
Vi kom in på SD av någon anledning och om något dom tyckte  (behöver inte gå in på det här eftersom att det kan vara lite känsligt)
i alla fall då fick jag som svar att jag var ju nästan själv invandrare och där håller jag verkligen inte med.
För mig finns en jätte skillnad på att vara adopterad och invandrare.
Nu låter det säker som att jag är emot invandrare men det är jag absolut inte men jag tycker varken jag är svensk eftersom att jag inte är född här mina biologiska förädrar är inte svenskar och jag är inte invandrare för min familj tvingades inte fly hit och jag tvigade inte fly eller flytta hit för att överleva.

Jag blev adopterad till en svensk mamma när jag var 6 månader, min familj här är svenska/norska.
Så jag ser verkligen inte likheten på att vara adopterad och invandrare.
Jag står för vad jag tycker och undrar nu hur ni ser på saken?

Är invandrare och adopterade samma sak?

Kommentarer
Postat av: Milla

Herregud, människor är människor. Det är rasister som måste kategoriesera in folk i olika fack om "svenskar", "invandrare" osv. Mina vänner är: etniska svenskar, invandrare från Bosnien, Kina, Tyskland. Några är adopterade från Colombia, Korea och Indien. De är mer lika varandra i åsikter och värderingar än vad exempelvis min etniskt svenska vän Sara är lik Bertil Svensson i radhuset. Förstår du? Om det känns bättre för dig att tycka att du är annorlunda mot invandrare bara för att du är adopterad så kul för dig. Men du ska veta i rasisters (däribland SDs) ögon så är en blatte alltid en blatte, oavsett hur hon/han är som person eller hans/hennes bakgrund. De ser bara till ytan.

2010-10-27 @ 10:11:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0